UDSTILLING “SUPERNATURAL AMERICA: DET PARANORMALE I AMERIKANSK KUNST” UDFORSKER MYSTERIUM I VISUEL KULTUR

Uanset om du tror på spøgelser, er de en uundgåelig del af vores historie, kultur (fra popkultur til kunst), litteratur og endda vores forståelse af det indenlandske. Hvem har ikke på et eller andet tidspunkt følt beboernes ånd i et århundreder gammelt hjem eller historisk sted?

I den nye udstilling” Supernatural America: The Paranormal in American Art ” undersøger Minneapolis Institute of Art (Mia) kunstværker med et forhold til det overnaturlige. Udstillingen inkluderer mere end 150 værker af kunstnere, der arbejder fra begyndelsen af 1800-tallet til nutiden. Blandt dem er Better Saar, ren Kurte Stout, Agnes Pelton, Dorothea garvning, Alma Thomas, Grant træ og Andreas Vieth. Også inkluderet er værker af historisk underrepræsenterede” åndekunstnere ” fra det 19.og 20. århundrede, der fungerede som medier, da spiritus skabte kunst gennem dem.

Også i udstillingen er skulpturer, tegninger, skitsebøger og album, bøger, tryk, fotografier, videoer og genstande som videnskabelige instrumenter og spiritualisme materiel kultur, herunder Ouija boards og planchettes. Relaterede begivenheder inkluderer et åbent studie med underviser Khusaba Seka om vigtigheden af Altre i forskellige kulturer; og en paneldiskussion med udstillingskunstnere Chris Pappan, John Jota Lea Kurtos, og Chholing Taha, der diskuterer deres arbejde i forhold til tid, åndeverdenen, og Indigeneity med moderator Andrea Carlson.

“Det mystiske og uhåndgribelige er en integreret del af den amerikanske identitet af dybe og smertefulde grunde, som forklarer, hvorfor kunstnere og entertainere på tværs af medier fortsætter med at lave kunst om det overnaturlige,” siger Mias kurator. “I hjertet handler denne udstilling om menneskehedens fantasifulde evne til at overveje, hvad der ligger ud over den håndgribelige eksistens, og hvordan dette afspejles i den visuelle kultur.”

Skriv et svar