EN ST. PAUL HAVEN GENNEMGÅR EN ORNAMENTAL EVOLUTION

Selv om hun kærligt husker hendes italienske bedstefars rækkehuse køkkenhaver, hendes mormor ‘ s “lille glas drivhus” til dyrkning af begonier og fuchsias, og hendes mors kærlighed af Japansk-stil havearbejde, Katherine Tane indrømmer, at hun ikke fortsætte med den arv, indtil hun og hendes familie flyttede til St. Anthony Park i St. Paul. Gården var alle skygge, tilføjer hun, ” så det var her jeg kom ind i løv, tekstur og form, fordi det er stort set alt hvad du kan have i skygge .”

Opvokset i Californien, Tane blev så forelsket i havearbejde i Minnesota, at hun tog et eftermiddagsjob på Highland Nursery. Det var her hun mødte Scott Endres og Dean Engelmann, år før de ville lancere deres eget venture, Tangleto .n Gardens.

I 2002 købte Tane og hendes mand et nyt hjem med mere plads til havearbejde og deres to voksende sønner. Gården, hun siger, “var en frivillig have” og ” ved det, jeg mener, at den forrige ejer lod noget vokse overalt. Det var en stor masse med underlige ting spire overalt.”

Den første forretningsorden var at slippe af med 17 syge grantræer—som åbnede en storslået udsigt mod syd og floddalen. Dernæst begyndte Endres og Englemann at “skabe et lærred for hende at arbejde med”, minder Endres om. Parret havde netop åbnet Tangleto .n Gardens og var engageret i et par landskabsprojekter for folk, de kendte.

“Katherine ønskede et basislag at arbejde med,” forklarer Endres. “Vi kom med et smukt parklignende design med større lunde, grupper af planter og interessante kombinationer af træer og buske, der bevæger sig sammenhængende fra et område til det næste og ville udvikle sig og forbedre sig over tid. Tekstur, form og tone: det er den måde, vi går på,” fortsætter han. “Blomster kommer og går, men løv er konstant og skaber en have, der er beroligende og rolig.”

Her er et øjebliksbillede: på forsiden af huset er en halvcirkel af Prairie Fire crabapple, efterfulgt af træer med forskellige former og bark teksturer. I nærheden kommer forskellige nuancer af grønt blandt Fu..y blade, bladede blade, lobed blade og evergreens til syne. Hvid fyrretræ ,russisk cypress (en smuk sammenfiltret Lacy stedsegrøn), og gravhøje af kattemynte, prærie dropseed, lammeører, hvide pæoner, ligularia, Egeblad hortensia og A .alea runde ud hendes beplantninger.

“Det er fredeligt, i modsætning til haver, hvor du hopper fra blomst til blomst,” siger hun og tilføjer, at hun elsker at plante skår af samme materiale. “[Det] giver en ro til haven. Jeg bruger blågrønne og salvielignende farver med rødlig-orange løv som kontrast.”I efteråret kaster lunden af aspens, for eksempel “sine røde blade som kimonoer.”

Baghaven omfatter koreansk ahorn og stablet bluestone med nikkende løg og yucca. Stentrin gennem græsplænen fører til bluff, hvor grusveje snor sig blandt skår af Monardia (Bi-Balsam), Ninebark-træbuske og mere ligularia. Der er en pagoda dog .ood, en Burr eg, Maackia amurensis, og prøve fyrretræer “som Onkel Fogy for sin form,” Tane siger.

“En meget kollaborativ designproces gjorde det til en meget personlig Have,” tilføjer hun. En af hendes vigtigste samarbejdspartnere var afdøde Steve bur .ynski, en ung landskabsarkitekt Tane mødtes, da hun senere blev ansat i Tangleto .n. (“Ha, Ja! For at få rabatten til planterne!”siger hun.)

“Steve tilbragte 17 år med at udvikle haven med mig,” tilføjer hun. Bur .ynski byggede ikke kun stenmure, trin og gårdhave, men han designede også hardscaping og Corten stålbeholdere. “Han ville diskutere planer, design og planter med mig,” siger Tane. “Han er sjælen i denne have .”

“Haver er aldrig rigtig færdige,” siger Endres. “De er altid i konstant udvikling. Katherine ‘ s garden, 20 år senere, viser, at ved at starte med en god masterplan og basislag, behøver du aldrig tage for mange skridt bagud.”

Mens Tane lover sin mand hvert år, at hun er færdig, i år tror hun, at hun virkelig er. “Haven afspejler min opvækst i Californien, så det er ikke den typiske Minnesota flerårige have. Det er snarere en prydhave, der består af planteformer, løvfarver og teksturer med ikke så mange blomster. Det formidler en meget afslappende, beroligende følelse af tilbagetog.”Men hun tilføjer, “Hvis jeg opdager en ny plante, er jeg nødt til at prøve det!”

2021 HENNEPIN COUNTY MASTER GARTNER VIRTUEL LÆRING HAVE TOUR

Allerede er billetter til salg til 2021 Hennepin County Master Gardener Volunteer ‘Virtual’ Learning Garden Tour. Bare $ 12, turen har fire forskellige haver i Hennepin County. Turn videovideoen frigives 10. September, og billetindehavere har adgang til videoen for det næste år. Den sidste del er vigtig for Frivilliggruppen, siger Mary Ellen Becker, en Hennepin County Master gartner og medlem af udvalget, der sætter turen sammen.

“Turen har to komponenter,” forklarer hun. Ud over at have professionelt producerede optagelser af de fire haver på turen, “tilføjede vi en uddannelsesmæssig komponent. Så, turen inkluderer smukke haver, men vi viser også billetindehavere, hvordan man gør det samme i deres egne værfter.”De fokuserede uddannelsesmuligheder vil omfatte vejledninger om beskæring, plantning af træer, klog vandingspraksis, og hvornår og hvordan man planter forårsløg.

Når man vælger haverne til turen, tilføjer Becker, “vi ser efter variation og efter muligheder for læring.”Ud over en smuk, klassisk sommerhushave inkluderer turen en skyggehave med stenlag, som husejere byggede selv. “Hun er også en feng shui-ekspert, så disse elementer er også indarbejdet i haven,” siger Becker.

En anden haven “er masser af sjove ting,” Becker siger, herunder en vand funktion, levende kyllinger, og hop vinstokke husejere høst for en familie, der gør øl. Den fjerde have har spændende plantevalg langs en bugtende sti i en lille gård, med den ene side lagdelt med stauder og enårige. “Gartnere vil finde masser af inspiration fra disse fire haver,” siger Becker, ” alt sammen mens de lærer at bringe deres yndlingsideer ind i deres egne værfter.”

DEN TYNDE PÅ SIDESPOR: EN GO-TO GUIDE TIL AT VÆLGE DET PERFEKTE SIDESPOR MATERIALE

Valg sidespor til et hjem beliggende i Midtvesten handler om langt mere end bremse appel. Din sidespor funktionalitet er lige, hvis ikke større, betydning på grund af vores stadigt skiftende årstider-fra sommerens kvælende fugtighed til vinterens sub—zeroero temps.

Hvis du ønsker at opdatere din udvendige æstetiske, stoppe maling-hvert par år cyklus, eller blot tilføje værdi til dit hjem, investere i nye sidespor—uanset om manipuleret træ, fibercement, stål, naturligt træ, eller en anden mulighed—er en .in-.in for husejere. Faktisk tilbyder få ombygningsprojekter et lignende investeringsafkast, ifølge Remodeling ‘ s 2020 Cost vs. Value Report. USA ‘ s gennemsnitlige sidespor ROI? En utrolig 77,6 procent.

Men hvilken sidespor er det bedste valg til din bolig? Hvert materiale har fordele og ulemper, selvfølgelig, så det første skridt i at træffe en informeret beslutning er at bestemme, hvad der betyder mest for dig med hensyn til omkostninger, investeringsafkast, æstetik, vedligeholdelse, og mere. Trin 2? Fortsæt med at læse.

Fibercement
Ofte består af cement, fint sand, træfibre, og vand, fibercement er en af de mest holdbare og populære sidespor muligheder på markedet i dag—takket i vid udstrækning til dels James Hardie, en af Nordamerikas største sidespor producenter. “Den værdi, vi tilbyder husejere, er skæringspunktet mellem design og æstetik og funktionel ydeevne,” siger Marc Setty, direktør for marketing hos James Hardie. “Disse ting tilføjer varig skønhed, ikke? Vi leverer uendelige designmuligheder. Uanset om du er ude efter et traditionelt look eller et mere moderne, moderne hjem, er vores fibercementudvendige konstrueret til klima.”

Setty refererer til Hardie .one, et sidespor designet til specifikke temperatur-og fugtforhold, der afspejler behovene i boliger med koldt klima. Modstandsdygtig over for critters, revner, og forbrænding på grund af sin brandklasse i klasse A, Hardie siding anvender også en eksklusiv ColorPlus-teknologi til at give en prefinished mulighed med en bagt finish, der bekæmper falmning. Holdbarheden, lavt niveau af vedligeholdelse og optimal koldt vejr ydeevne fibercement forklare sin pris, som ifølge Setty, spænder fra $ 8- $ 14 per kvadratfod fuldt installeret. “Det koster mange penge, uanset hvilket produkt du går med,” siger Setty, ” men det er meget klart, hvorfor dette er et premiumprodukt.”

Sidesporet understøttes af en 30-årig ikke-prorated garanti, hvilket betyder, at værdien ikke afskrives over tid. “Værdien er lige så stærk i år 30 som i år et,” siger Setty. “Generelt vil du se [fibercementgarantier] overalt fra 30 til 50 år, men værdien vil falde hvert eneste år.”

Selvom fibercement ofte kritiseres på grund af dens vægt, siger Setty, at det er en ikke-bekymring for husejere: “det bliver tungere end naturligt træ og meget tungere end plast, men hvor ofte henter husejere faktisk sidespor?”påpeger han. “Langt størstedelen af tiden, du kommer til at arbejde med en dygtig professionel, der kommer til at gøre projektet for dig.”

Allura-som kan prale af en 50-års begrænset garanti og snesevis af farveindstillinger—er et andet fibercement sidespor mærke at overveje. Alternativer omfatter GAF WeatherSide, Nichiha, og Cemplank Cemboard. Afhængigt af den anvendte producent og installationsteknikker kan fibercement potentielt absorbere fugt, hvilket får den til at udvide sig og/eller trække sig sammen sæsonmæssigt.

Naturligt Træ
Foretrækker det mere traditionelle og rustikke udseende af naturligt træ? Godt elsket for sin alsidighed, naturlige skønhed, og søen-kabine æstetiske, naturlige træ sidespor muligheder køre farveskala fra cypress og Gran til hvid fyr. På trods af udbud, efterspørgsel og omkostningsproblemer er cedertræ stadig en af de mest populære træ sidespor muligheder på grund af dens holdbarhed.

“Cedar er guldstandarden for træ sidespor produkter,” siger Paul Mackie, cedar specialist med Real Cedar, den førende ressource og mærke bag Westernestern Red Cedar Lumber Association. Naturligvis langvarig, stabil (det bevæger sig ikke som andre træarter kan, forklarer Mackie), let, let at transportere og bæredygtig, “det er, hvad alle erstatninger forsøger at se ud,” siger han.

Hvad angår ulemperne ved naturligt træ? “Alt udenfor er fjenden, som fugt og sollys,” siger Mackie. “Og der er ingen garantier på træ sidespor, men hvad du har i stedet er bevist ydeevne. Du kan få en 25 – Til 30-års garanti på fabriksanvendte finish.”Derudover vil naturligt træ sidespor kræve vedligeholdelse (tænk skrabning, malerarbejde, restaining og recaulking) for at forlænge levetiden. Det er måske ikke så modstandsdygtigt over for skader som andre muligheder, men det er nemt at installere, giver beskyttelse, du kan stole på, og har et udvendigt udseende, du vil elske.

“Den primære ting, der driver efterspørgslen efter cedertræ, er dens naturlige skønhed,” siger Mackie. Denne efterspørgsel er i det mindste tredoblet siden begyndelsen af pandemien, tilføjer han, hvilket fører til øgede priser: “prisen på træprodukter stiger markant, og det er resultatet af en voksende efterspørgsel og overkommelige finansieringsrenter. Det er et premiumprodukt og sælger til præmiepriser.”

Vestlige røde cedertræ og andre naturlige træ sidespor muligheder er fordelt af Bluelin.i Aitkin, Duluth, og Minneapolis; Weeeekes Forest produkter i St. Paul; og Midtvesten tømmer i Stillwaterater. Det kan også købes fra forskellige boligforbedringsbutikker (som Lo .es) på tværs af T .in Cities metro. Kig ind SBC Cedar og Shakerto .n for cedar shake helvedesild, eller besøge din lokale pil bygning Center for yderligere cedar sidespor muligheder.

Manipuleret Træ
Designet til at efterligne det klassiske, ofte ønskede udseende af naturligt træ, konstrueret træ kommer uden ulemperne. LP SmartSide sidespor og trim produkter, for eksempel, er fremstillet i Minnesota og bruger en proprietær SmartGuard proces at gøre sidespor en stærk, slidstærkt materiale. “Det giver modstand mod skader fra fugt, termitter og svampe,” forklarer David Klarich, national business development manager med LP Building Solutions. “Det er en kombination af harpiks, voks og overlejringer. Vi tager et træprodukt og gør det virkelig holdbart ved at nedbryde det og genopbygge det sammen igen.”

Som et resultat supplerer LP ‘ s ydeevne, autentiske udseende og teksturerede cederkornmønstre ikke kun enhver stil og størrelse i hjemmet, men giver også beskyttelse året rundt. LP ‘ s garantier indebærer det samme:” på nogen af vores sidesporprodukter har vi vores 5/50 garanti, ” siger Klarich. “De første fem år er en altomfattende arbejdsgaranti og inkluderer materialer, rive af, alt. Hver enkelt komponent er dækket. Derefter, op til 50 år, det er en Materiale-kun, forholdsmæssig garanti, ” fortsætter han. “Vores e .pertfinish prefinished produkt (fås i 16 farver) har en ekstra 15-års maling garanti samt.”

Ifølge både Klarich og Cost vs Value-rapporten har hardboard sidespor muligheder som engineered woodood nogle af de bedste ROI. “Engineering woodood har enten været No. 1 eller No. 2 stedet på denne liste i de sidste mange år,” siger Klarich.

Selvom konstrueret træ er stærkt og utroligt modstandsdygtigt over for slag, kan enhver udvendig skade forårsage potentiel hovedpine, da sidesporet (afhængigt af din producent og installationsteam) kan kæde, hvis det absorberer fugt. Derudover kan periodisk rengøring også være påkrævet—LP foreslår visuelt at inspicere det konstruerede træ mindst en gang om året og rengøre det med mildt rengøringsmiddel og vand.

Vil du have et alternativ? Tru andood og K .p (som består af 100 procent pre-consumer genbrugt træ) tilbyder også høj kvalitet manipuleret træ sidespor muligheder.

KUNSTNER JORDAN YOUTHEBER OG UNGDOMSGÅRD OMDANNER LEDIGE PARTIER TIL GRØN HAVE

Havearbejde har længe opfyldt mange behov, ønsker, og funktioner—hvad enten det er som en kunstform, fødekilde, eller en måde at opbygge samfund på. Nu, som Des Moines-baserede kunstner Jordan .eber illustrerer, kan en have gøre alt dette, mens den også er et offentligt sted for næring og helbredelse.

Som Walker Art Center ‘ s nuværende artist-in-residence, Weber samarbejder med Unge Gård, en Minneapolis unge-udvikling, organisation, i transformationen til en ledig grund på Lyndale Avenue i Hawthorne kvarter i en urban farm. Partiet inkluderer en regnhave med indfødte planter ud over et pollinatorområde med indfødte græs og vilde blomster. Frugtbuske, “aromatiske skadedyrsforvirrere” som timian og kvælstoffastgørende planter er også en del af haven for ikke kun at give bær til at spise, men for at sikre, at havens økologi forbliver robust.

Youth Farm besluttet på de sorter af tomat, peber, greens, og urter i veggie haven—som er tilgængelige for samfundet gratis. En samfundstabel giver et rum, hvor naboer kan samle og reflektere over de nylige udfordringer—inklusive pandemien og den racemæssige uro efter mordet på George Floyd.

“Jeg har lært, sammen med lokalsamfund, der er defineret af geografiske og økonomiske ulempe, og jeg arbejder mod dette for at hjælpe med at skabe sunde regionale landskaber af robusthed og holdbarhed gennem den kunst, som støtter sociale programmer, der opererer inden for undertrykkende systemer,” Weber sagde i en pressemeddelelse. “Mine projekter søger kollektivt at åbne samfundslandskaber i begrænsede miljøer.”

Weeber kalder denne have Prototype til poesi vs retorik (dybe rødder). Lejekontrakten til haven afholdes nu af Marcus Kar, Youth Farm ‘s direktør for North Minneapolis-programmer, og er blevet indarbejdet i Youth Farm’ s community capacity building-programmer.

NY ARKITEKTUR BOG & UDSTILLING FEJRER MINNESOTA MODERNISME

“Lisl Close blev født til moderne arkitektur,” forklarer arkitekturhistoriker og forfatter Jane King Hession. Datteren til kulturelt kyndige forældre, Eli Elizabethabeth (Lisl) Scheu voksede op i Adolien i et slående moderne hjem designet af Adolf Loos, et, der hjalp med at føre til udviklingen af europæisk modernisme efter Første Verdenskrig.

I sin nye bog, Elizabeth Scheu Tæt: Et Liv i Moderne Arkitektur, som vil blive offentliggjort ved University of Minnesota Press i April, Hession argumenterer for, at når arkitekten åbnede sin praksis i Minneapolis med sin mand Winston Tæt i 1938, hun var den første moderne arkitekt i Minnesota. “Close og Scheu arkitekter var også det første firma i staten dedikeret til moderne arkitektur,” tilføjer Hession.

Som leder af sin virksomhed designede Lisl Close mere end 250 karakteristiske boliger samt klinikker, hospitaler og kommercielle bygninger. Hession ‘s bog og en udstilling i University of Minnesota’ s Rapson Hall (på skærmen via April 26) fejre Tæt som en fortaler for moderne design, og hendes rolle i at bringe Modernismen til Minnesota.

“Du finder tæt designede huse over hele tvillingbyerne, der nydes af en ny generation af ejere,” siger Hession. “Lisl var trailbla .er som kvinde inden for arkitektur og påvirkede generationer af arkitekter gennem sit eksempel.”

EN BJERGSKRÅNING ST. PAUL HAVEN VRIMLER MED HISTORIE

Når Lynn Dobson og Tony Thoe købt deres midten af århundredet moderne hjem i St. Paul i 2011, blev de den tredje ejere af den enestående ejendom, som blev præsenteret i Better Homes and Gardens i 1953, kun et år efter, at huset var bygget. Beliggende på en stejl bjergskråning på et stærkt skovklædt parti, hjemmet blev bygget på land, der engang havde været en del af Oliver Crosbys grand Stonebridge-ejendom.

En opfinder og stifter af succesfuld produktionsvirksomhed, Amerikansk Hejse og Derrick, Crosby har købt 48 tønder land i St. Paul ‘ s Macalester-Groveland kvarter i 1907 og byggede en ejendom, der omfattede en 20.000 kvadratmeter store palæ, to kunstige søer, vandfald, en by-blok lang mall, der udvides til floden bluffs, et arboret, et drivhus, flere haver, og mere. Crosby døde kun seks år efter, at hans familie flyttede ind i palæet, og når hans kone og anden storfamilie gik forbi, ejendommen faldt i forfald og blev langsomt delt og solgt.

Dobson og Thoe ‘ s street var en af de sidste dele af ejendommen, der blev ombygget, fordi bjergsiden blev betragtet som for vanskelig at bygge videre på, men moderne arkitektur viste sig at være en perfekt løsning til det hårde sted. Efter otte års hårdt arbejde har ejerne formået at temme, terrasse og have deres usædvanlige masse til noget virkelig spektakulært.

Deres første opgave var at rydde ukrudt, børste og 18 ukrudt fra for-og baggården. I processen opdagede de det centrale træk ved deres baghave: et cascading vandfald og strømbed. For længe siden, vand blev pumpet fra Mississippi-floden ind i den nedadgående strømmende strøm, som Dobson og Thoe nu opretholder som et recirkulationssystem fodret med en pool i bunden af bakken.

Terrasser kom næste, som gjorde genopbygge smuldrende tilbage gårdhave og omgivende stenmur. Men det var at finde ud af, hvad de skal plante, der havde været et igangværende projekt. Begge ejere elsker at have, så de var lidt skuffede i starten med at finde partiets modne træer efterlod dem lidt sol til dyrkning af farverige blomster. Men over tid har de lært, hvordan man med succes kombinerer stauder på iøjnefaldende måder ved at fokusere på planters former, teksturer og løv. “Vi leder konstant efter forskellige planter, der kan lide skyggen og vores sandjord,” siger Dobson og forklarer, hvordan de aldrig rigtig havde tænkt hostas meget før for nylig. “Nu er vi begejstrede for dem og har samlet en ganske samling, som vi er virkelig stolte af.”

For at tilføje farve og en smule lune, Dobson og Thoe indsamle skulpturer af geder, pelikaner og andre skabninger, der kan ses i hele gården, men blandt de mest slående er de mange fisk, statuer, der går strømmen, før vandfaldet. Granitplader tjener som trin over vandet, hvilket gør det muligt at gå gennem haverne på den stejle bjergskråning i en kontinuerlig løkke. “Folk bliver altid spændte, når de ser den bjergskråning,” siger Dobson. “Det har været en velsignelse på mange måder, men det har også været en reel udfordring—måske den største udfordring, jeg nogensinde har behandlet.”Alligevel er det en udfordring, de to er steget til og overvundet på en dygtig, kunstnerisk måde.

Planter til skygge og sandjord
Skyggehaver kan være fredelige og interessante på måder solrige, farverige haver kan ofte ikke. Nøglen er at finde de rigtige planter. Hvis du har skygge og sandet jord, forsøger at plante sorter af disse prøvede-og-sand stauder: ajuga, bellwort, Jul bregne, columbine, daylilies, døde brændenælde, foxglove, goatsbeard, hostas, lady bregne, pachysandra, periwinkle, Sibirisk squill, vintergækker, Salomons segl, wild ginger, og røllike.

REDAKTØRENS NOTE: LIVET PÅ VANDET

“Er vand vådt?”Det særegne, tilsyneladende indlysende spørgsmål udløste faktisk en viral debat på tværs af internettet under karantæne sidste år. (Til vores forsvar, Hvad skulle vi ellers gøre?) Mens en hurtig Google-søgning afslører, at folk fortsat har blandede synspunkter om dette emne, er en ting, vi forhåbentlig kan blive enige om, at mere end 70 procent af jordens overflade er opslugt i vand. Ifølge Bureau of Reclamation findes der dog kun 0,009 procent inden for søerne, der prikker vores samfund. Det betyder, at hvis fem gallon repræsenterede alt Jordens vand, ville ferskvandssøer kun tegne sig for en tredjedel af en teskefuld. Lad det suge ind.

I betragtning af, at statistik, sætte ned rødder i et sted, hvor flere søer er kun en kort trek fra vores hjem—undertiden beliggende i vores egen baghave—er en sjælden luksus. Personligt, jeg er heldig at have næsten to dusin inden for en 5-mile radius af min sydlige forstæder bolig. (Min mand siger, at hans favorit til kajak og fisk er Orchard Lake, men fortæl ham ikke, at jeg fortalte dig!)

Ikke alene er vores planets vand hjemsted for hundredtusindvis af kendte-og ukendte – arter af marine dyreliv, men det spiller også en afgørende rolle i vores egne hjem. Vi bruger vand til at tilberede vores måltider, rense vores tøj, vand vores græsplæner og haver, og mere. Ligesom vandets funktionalitet har utallige former, så gør designet af de boliger, vi bygger for at fejre det—fra moderne og eklektisk til klassisk og rustik, der er ingen mangel på stilarter, der matcher dens vidtrækkende alsidighed.

Denne designdiversitet er stolt udstillet i denne sommerudgave af Mid .est Home. Og selvom jeg ikke voksede op i en traditionel stil bolig på Lake Minnetonka eller cabin Geta .ay på Upper Gull Lake (begge findes på disse sider), blev jeg opvokset i en lille flodby langs den mægtige Mississippi. Til denne dag, jeg nyder muligheden for at besøge hjemmet, eller min bedstefars hytte på Split Hand Lake eller fars land nær Lake Pepin. Når jeg er der, fylder den tredjedel af en teskefuld min kop til randen.

Men jeg indrømmer, indtil jeg sammensatte dette spørgsmål, var jeg ikke helt klar over, hvor specielt det er at bo i dette herlige land med ikke 10.000, men 11.842 søer. Det var den blide påmindelse, jeg havde brug for for at forstå, hvordan vands livgivende egenskaber ikke kan måles eller kvantificeres-heller ikke de minder, det skaber, når man nyder tid i nærheden eller på det.

RETREATILD RICE RETREAT: NYE SALMELA-DESIGNEDE BOLIGER OG FACILITETER ENGAGERER ALLE SANSER

Når det kommer til planer for deres bryllupsdag, Jen Gilhoi, ejer af Sparktrack Consulting, normalt skyr til sin mand, Tchad. Ikke for deres 20., selvom. Da mødet Heidi Zimmer i 2019, og vi forundredes over den tidligere Artspace executive ‘ s planer om at omdanne den tidligere Vilde Ris Restaurant i Bayfield, Wisconsin, til en “center for kunst og velvære,” Gilhoi havde været klar til at gå. Deres særlige dag var den perfekte undskyldning.

Under pandemien havde .immer ikke været inaktiv. Det var da hovedparten af transformationen fandt sted. Duluth arkitekt David Salmela, der havde designet Restaurantild Rice Restaurant og de første indkvartering på wellellness center, Rice Pod, var fuldt om bord. I løbet af 2020 blev alle Salmela-designede boliger bygget og møbleret.

Sammen med Ris Pod, hvor der er plads til to og har en veranda, indkvartering nu omfatter Treehaus, som har fire private suiter og fælles områder, og Reden, som har en king-size seng og separat opholdsområde med sovesofa og tekøkken. Det er her Gilhoi opholdt sig, vælger en personaleekend ” personlig tilbagetog.”(Også tilgængelig på Wildild Rice er en fuld, lokkende liste over “guidede retreats” ledet af bemærkede instruktører fra hele verden, der deler deres ekspertise inden for yoga, skrivning, fotografering, maleri, bevægelse, musik, smykkefremstilling, fiberkunst og mere hele året.)

Den virkelige trække, i det mindste for design-entusiaster har behov for tid væk i naturen, er det Salmela-designet hytter med deres lyse, blonde -, træ -, Skandinavisk-inspireret arkitektur og store vinduer med fantastisk udsigt over skoven. “Den perfekte placering i naturen, med en meget moderne fornemmelse og en lille hus slags oplevelse, fungerer så godt,” siger Gilhoi. “Vi havde masser af privatliv. Og den smukke træ korn af vægge og lofter, og vinduerne indrammer udsigten ind i skoven, var så afslappende.”

Parrets to-nat ophold inkluderet en rigelig bestemmelser kurv med lokal billetpris til morgenmad og frokost. Som saunaentusiaster, de havde et fugleperspektiv af den nye sauna og var klar til at hoppe lige ind, da den var ledig. Gilhoi udnyttede morningimmers morgen yogakurser, og parret glædede sig også over en ikke-alkoholisk håndværkscocktail-mi .ologisession og middag Wildild Rice ‘ s nye restaurant, NOVO.

En total fordybende oplevelse, siger Gilhoi, “vi følte det som om alle vores sanser var engagerede, og vi blev meget godt taget hånd om. Det var så åndeligt at være på et så roligt, kontemplativt sted i naturen, lige ved siden af Lake Superior, at dekomprimere og komme væk fra det hele.”