ARTISAN INSIGHTS: KRISTI ABBOTT

Efter en udsolgt udstilling på Gamut Gallery i 2018 åbnede collageportrætist Kristi Abbott sit eget meget succesrige studie og galleri i centrum af Minneapolis. Men COVID-19-pandemien og optøjer efter mordet på George Floyd tog deres vejafgift på hende, og efter tre år havde den australsk-fødte kunstner brug for en ændring af tempo og natur. Men hvor skal man næste? En ven foreslog, at hun ansøgte om det 12-måneders Kunstforretningsinkubatorprogram på South Padre Island. Hun blev accepteret og har været honing hendes kunstneriske praksis lige siden.

Inspireret af ikoner i populærkultur, musik og mode (ud over de spil og gåder, hun nød som barn), fremstiller Abbott intrikat lagdelte portrætter ved hjælp af 200 til 4.000 stykker håndskåret papir og billeder hentet fra magasiner, albumomslag, fotografier og online. Oprettelse af historier inden for historier, Abbott genererer lag af symbolik, der vedrører hendes emner, hvilket resulterer i rigt strukturerede og farverige kunstværker—som kan være to til 15 lag dybe—der inviterer til dyb påskønnelse.

Hvorfor blev du collagekunstner?
Sådan fungerer min hjerne. Som barn elskede jeg spot-The-difference og puslespil. Det førte mig i denne retning. I mit arbejde skaber jeg flere lag af interesse ud over den oprindelige æstetik. Først tror folk, at mine værker er malerier, men se nærmere, og du vil se teksturer, glitter og shimmers. Jo mere du ser, jo mere finder du. Overraskelser bliver ved med at komme til overfladen.

Hvad har du arbejdet med under dit ophold?
Jeg bringer en ny lejekontrakt på livet til min” Guds skabninger”,” jeg er”,” 7 verdenskrigere “og” ikon ” – serien. Jeg bliver teknisk stærkere. Den måde, jeg spiller med papir og bringer teksturer sammen, er steget op. Folk vil se en forfining af min dygtighed.

Jeg har også indset, hvordan mine portrætter berører mennesker og skaber en forbindelse og bånd. Jeg vil fortsætte med at bringe ikoniske mennesker i LIVE gennem papir og billeder. Jeg har lige udgivet min nye Nelson. Jeg skaber Tom Petty og Jerry Garcia stykker efter populær anmodning; de er fanfavoritter. Jeg arbejder også på en Alanis Morissette—hun er min marmelade—og en Dronning Elisabeth. Jeg opretter også et James Bond-stykke, og [jeg] går i old school—Sean Connery er fyren.

Hvorfor tilføje så mange lag til hvert stykke?
Lagene fortæller historien. Når jeg har valgt en person eller et tema, undersøger jeg. Billedet i portrættet afspejler, hvor han har optrådt, hans musikstil, hvad han er berygtet for, og hans topalbum og sange. Dronningens portræt vil omfatte billeder, der taler til hendes kraftcenter karriere, præsidenterne hun mødte, og de epoker, hun levede igennem. Med Bond handler det om kvinder og biler. Jeg bruger mine papirer til at glæde seeren ved at fortælle historien gennem farve, tekstur og mønster. De tre ingredienser kommer sammen på spændende måder.

Hvad er dine planer for, når du vender tilbage?
Mit ophold slutter i April, og jeg leder allerede efter studieplads i det nordøstlige Minneapolis. En anden ting cementeret i mit sind under opholdet er, at når folk ser på mit arbejde—mens de lever i en verden, der er så tumult som vores er—vil jeg give en følelse af trøst og skønhed, en historie og noget lidt magisk. Jeg håber at præsentere en ny serie i år, der gør netop det.

Skriv et svar