Sandheden om Tik Tok ernæring

Hør, vi elsker TikTok lige så meget som nogen. Hvor ellers kan du finde søde hvalpe, smart mode hacks og forbløffe book anbefalinger (at TBR liste har aldrig set bedre ud) alle på ét sted? Men meget som en masse af de oplysninger, du finder på internettet, ikke alt appen skal tages til pålydende værdi—især ernæringsvideoer.

I løbet af det sidste år er wellellness-samfundet på TikTok eksploderet. Fra sundhed købmand guider til protein pulver rådgivning, der er ingen mangel på indhold under ernæring hashtag (som har samlet op over 3 milliarder visninger).

Ingen tvivl om dette væld af virtuelle info har sine fordele. For det første er det nemmere end nogensinde at finde inspiration og motivation til at spise bedre og flytte mere (og et stort ja til det!). TikTok giver også læger og andre sundhedspersonale en måde at tale direkte til teenagere, der ellers måske ikke kan få adgang til en bred vifte af eksperter.

Men letheden ved at oprette indhold på appen tillader også ukvalificerede personer at fremsætte falske (og undertiden farlige) påstande om ernæring. Sag i punkt: når en influencer uden medicinsk baggrund (du ved, hvem du er) antyder, at indtagelse af kun grøn juice i en uge er nøglen til optimal velvære. (Spoiler alert: det er det ikke.)

Vildledende råd som det kan føre til usunde forhold til mad. “Mange populære konti på sociale medier fokuserer på restriktive diæter og undervurderer groft mængden af mad, teenagere har brug for,” forklarer Dr. Lauren Muhlheim, ejer af Spiseforstyrrelseterapi LA. “Denne skildring kan udløse en spiseforstyrrelse.”

Alicia T., 13, siger “hvad jeg spiser på en dag” Videoer på TikTok får hende ofte til at føle sig selvbevidst og skyldig i mængden af mad, hun spiser. “Jeg ved, at det er farligt at skære kalorier, men når jeg ser andre piger gøre det, får det mig til at undre mig over, om jeg også skulle prøve det,” deler hun. Og Alicia er bestemt ikke alene. Der er millioner af piger som hende, der bliver offer for den farlige sammenligningsfælde på sociale medier. Vanen kan skabe vane på din tankegang-og din fysiske sundhed.

Selvfølgelig er det ikke at sige, at hver enkelt fødevarecentrisk TikTok er skadelig, men du skal være smart om, hvad du godt spiser.

Så hvordan adskiller du fakta fra fiktion på dit feed? Vi har et par løsninger for at sikre, at du kun får det bedste råd.

Check (og dobbelt kontrol) legitimationsoplysninger

Den første ting du skal gøre, når du lander på en ernæringsvideo? Spørgsmål brugerens kvalifikationer. “Gør altid din forskning og find ud af, hvem informationen kommer fra,” rådgiver Klinisk diætist Steph Grasso, der poster på TikTok som @stephgrassodietitian. “Bare fordi en video har mange visninger, betyder det ikke, at det er fra en licenseret professionel.”

For at sikre dig, at du får nøjagtige råd, skal du kigge efter breve som MD (læge), RD (registreret diætist) eller LPN (Licenseret Praktisk sygeplejerske) ved siden af deres brugernavn. Ingen legitimationsoplysninger? Stryg videre ved.

Pas på virale videoer

Du søger efter en nem morgenmad for at bekæmpe tidlig a. m. træthed og snuble over en såkaldt” deto.smoothie ” med 1,2 millioner likes. Fantastisk, ikke?

Forkert. “En masse virale TikToks lover hurtige resultater eller magiske løsninger,” siger Grasso. “Disse typer videoer har en tendens til at få masser af engagement, for hvem elsker ikke en hurtig løsning?”

Problemet er, at oplysningerne i dem ikke altid er legitime. Nogle indholdsskabere sender falske råd, fordi de desværre ved, at det vil få dem flere visninger og likes. Og så indlysende som det lyder, er det vigtigt at overveje, at den TikToker, du ser, måske ikke har dine bedste interesser i hjertet. Plus, de har ingen måde at vide, hvad der er bedst for din unikke motion og ernæring behov.

Dette betyder ikke, at *alle* populære ernæring TikToks er dårlige (vi elsker en veggie-frem variation af bagt feta, pasta). Bare sørg for at evaluere virale vids med et kritisk øje. Og hvis du tænker på at gøre et skift i hvad du spiser? Tal med folk, du kender og stoler på IRL først (som dine forældre eller læge). For hvis det lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis.

Engagere sig i kropspositive konti

Uden tvivl, har de TikTok algoritme bare bliver du til tider (som, hvordan det ved, at du kan se skab organisation vids temmelig meget i det uendelige), men er langt off-base på andre (hvordan gjorde smag et indlæg om hummus toast tænder hele dit feed i en salat, grønkål kogebog?). Og hvis du har beskæftiget med nogen ernæring indhold sidst, det er v. muligt, at din hjemmeside er flyttet til fordel for sundhed hacks og fitness influencers.

“TikTok-algoritmen forstærker den falske ID.om, at tyndere kroppe er bedre, især for folk, der er interesseret i wellellness-indhold,” bemærker Dr. Muhlheim. “Men der er ingen bedste kropstype. Kroppe findes i alle former og størrelser-og forskellige kroppe har forskellige ernæringsmæssige behov.”

En nem måde at løse din FYP? Begynd at lide og kommentere kropspositivt indhold. “At engagere sig med selvkærlighedsvideoer ændrede min FYP-og mit perspektiv,” deler Caitlyn S., 16. “Jeg begyndte at se alle forskellige kropstyper dukke op på mit feed. Jeg føler mig meget mere inkluderet og værdsat på sociale medier.”

Ved at tilføje nyt indhold til din sædvanlige blanding (inklusive ernæringsrådgivning fra rigtige diætister), vil algoritmen begynde at erkende, at du ikke vibe med giftige eller falske fødevarekrav. Dit feed (og dit sind) vil takke dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.