NY ARKITEKTUR BOG & UDSTILLING FEJRER MINNESOTA MODERNISME

“Lisl Close blev født til moderne arkitektur,” forklarer arkitekturhistoriker og forfatter Jane King Hession. Datteren til kulturelt kyndige forældre, Eli Elizabethabeth (Lisl) Scheu voksede op i Adolien i et slående moderne hjem designet af Adolf Loos, et, der hjalp med at føre til udviklingen af europæisk modernisme efter Første Verdenskrig.

I sin nye bog, Elizabeth Scheu Tæt: Et Liv i Moderne Arkitektur, som vil blive offentliggjort ved University of Minnesota Press i April, Hession argumenterer for, at når arkitekten åbnede sin praksis i Minneapolis med sin mand Winston Tæt i 1938, hun var den første moderne arkitekt i Minnesota. “Close og Scheu arkitekter var også det første firma i staten dedikeret til moderne arkitektur,” tilføjer Hession.

Som leder af sin virksomhed designede Lisl Close mere end 250 karakteristiske boliger samt klinikker, hospitaler og kommercielle bygninger. Hession ‘s bog og en udstilling i University of Minnesota’ s Rapson Hall (på skærmen via April 26) fejre Tæt som en fortaler for moderne design, og hendes rolle i at bringe Modernismen til Minnesota.

“Du finder tæt designede huse over hele tvillingbyerne, der nydes af en ny generation af ejere,” siger Hession. “Lisl var trailbla .er som kvinde inden for arkitektur og påvirkede generationer af arkitekter gennem sit eksempel.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.