KUNSTNER JORDAN YOUTHEBER OG UNGDOMSGÅRD OMDANNER LEDIGE PARTIER TIL GRØN HAVE

Havearbejde har længe opfyldt mange behov, ønsker, og funktioner—hvad enten det er som en kunstform, fødekilde, eller en måde at opbygge samfund på. Nu, som Des Moines-baserede kunstner Jordan .eber illustrerer, kan en have gøre alt dette, mens den også er et offentligt sted for næring og helbredelse.

Som Walker Art Center ‘ s nuværende artist-in-residence, Weber samarbejder med Unge Gård, en Minneapolis unge-udvikling, organisation, i transformationen til en ledig grund på Lyndale Avenue i Hawthorne kvarter i en urban farm. Partiet inkluderer en regnhave med indfødte planter ud over et pollinatorområde med indfødte græs og vilde blomster. Frugtbuske, “aromatiske skadedyrsforvirrere” som timian og kvælstoffastgørende planter er også en del af haven for ikke kun at give bær til at spise, men for at sikre, at havens økologi forbliver robust.

Youth Farm besluttet på de sorter af tomat, peber, greens, og urter i veggie haven—som er tilgængelige for samfundet gratis. En samfundstabel giver et rum, hvor naboer kan samle og reflektere over de nylige udfordringer—inklusive pandemien og den racemæssige uro efter mordet på George Floyd.

“Jeg har lært, sammen med lokalsamfund, der er defineret af geografiske og økonomiske ulempe, og jeg arbejder mod dette for at hjælpe med at skabe sunde regionale landskaber af robusthed og holdbarhed gennem den kunst, som støtter sociale programmer, der opererer inden for undertrykkende systemer,” Weber sagde i en pressemeddelelse. “Mine projekter søger kollektivt at åbne samfundslandskaber i begrænsede miljøer.”

Weeber kalder denne have Prototype til poesi vs retorik (dybe rødder). Lejekontrakten til haven afholdes nu af Marcus Kar, Youth Farm ‘s direktør for North Minneapolis-programmer, og er blevet indarbejdet i Youth Farm’ s community capacity building-programmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.