UDSTILLING “SUPERNATURAL AMERICA: DET PARANORMALE I AMERIKANSK KUNST” UDFORSKER MYSTERIUM I VISUEL KULTUR

Uanset om du tror på spøgelser, er de en uundgåelig del af vores historie, kultur (fra popkultur til kunst), litteratur og endda vores forståelse af det indenlandske. Hvem har ikke på et eller andet tidspunkt følt beboernes ånd i et århundreder gammelt hjem eller historisk sted?

I den nye udstilling” Supernatural America: The Paranormal in American Art ” undersøger Minneapolis Institute of Art (Mia) kunstværker med et forhold til det overnaturlige. Udstillingen inkluderer mere end 150 værker af kunstnere, der arbejder fra begyndelsen af 1800-tallet til nutiden. Blandt dem er Better Saar, ren Kurte Stout, Agnes Pelton, Dorothea garvning, Alma Thomas, Grant træ og Andreas Vieth. Også inkluderet er værker af historisk underrepræsenterede” åndekunstnere ” fra det 19.og 20. århundrede, der fungerede som medier, da spiritus skabte kunst gennem dem.

Også i udstillingen er skulpturer, tegninger, skitsebøger og album, bøger, tryk, fotografier, videoer og genstande som videnskabelige instrumenter og spiritualisme materiel kultur, herunder Ouija boards og planchettes. Relaterede begivenheder inkluderer et åbent studie med underviser Khusaba Seka om vigtigheden af Altre i forskellige kulturer; og en paneldiskussion med udstillingskunstnere Chris Pappan, John Jota Lea Kurtos, og Chholing Taha, der diskuterer deres arbejde i forhold til tid, åndeverdenen, og Indigeneity med moderator Andrea Carlson.

“Det mystiske og uhåndgribelige er en integreret del af den amerikanske identitet af dybe og smertefulde grunde, som forklarer, hvorfor kunstnere og entertainere på tværs af medier fortsætter med at lave kunst om det overnaturlige,” siger Mias kurator. “I hjertet handler denne udstilling om menneskehedens fantasifulde evne til at overveje, hvad der ligger ud over den håndgribelige eksistens, og hvordan dette afspejles i den visuelle kultur.”

ARTISAN INSIGHTS: KRISTI ABBOTT

Efter en udsolgt udstilling på Gamut Gallery i 2018 åbnede collageportrætist Kristi Abbott sit eget meget succesrige studie og galleri i centrum af Minneapolis. Men COVID-19-pandemien og optøjer efter mordet på George Floyd tog deres vejafgift på hende, og efter tre år havde den australsk-fødte kunstner brug for en ændring af tempo og natur. Men hvor skal man næste? En ven foreslog, at hun ansøgte om det 12-måneders Kunstforretningsinkubatorprogram på South Padre Island. Hun blev accepteret og har været honing hendes kunstneriske praksis lige siden.

Inspireret af ikoner i populærkultur, musik og mode (ud over de spil og gåder, hun nød som barn), fremstiller Abbott intrikat lagdelte portrætter ved hjælp af 200 til 4.000 stykker håndskåret papir og billeder hentet fra magasiner, albumomslag, fotografier og online. Oprettelse af historier inden for historier, Abbott genererer lag af symbolik, der vedrører hendes emner, hvilket resulterer i rigt strukturerede og farverige kunstværker—som kan være to til 15 lag dybe—der inviterer til dyb påskønnelse.

Hvorfor blev du collagekunstner?
Sådan fungerer min hjerne. Som barn elskede jeg spot-The-difference og puslespil. Det førte mig i denne retning. I mit arbejde skaber jeg flere lag af interesse ud over den oprindelige æstetik. Først tror folk, at mine værker er malerier, men se nærmere, og du vil se teksturer, glitter og shimmers. Jo mere du ser, jo mere finder du. Overraskelser bliver ved med at komme til overfladen.

Hvad har du arbejdet med under dit ophold?
Jeg bringer en ny lejekontrakt på livet til min” Guds skabninger”,” jeg er”,” 7 verdenskrigere “og” ikon ” – serien. Jeg bliver teknisk stærkere. Den måde, jeg spiller med papir og bringer teksturer sammen, er steget op. Folk vil se en forfining af min dygtighed.

Jeg har også indset, hvordan mine portrætter berører mennesker og skaber en forbindelse og bånd. Jeg vil fortsætte med at bringe ikoniske mennesker i LIVE gennem papir og billeder. Jeg har lige udgivet min nye Nelson. Jeg skaber Tom Petty og Jerry Garcia stykker efter populær anmodning; de er fanfavoritter. Jeg arbejder også på en Alanis Morissette—hun er min marmelade—og en Dronning Elisabeth. Jeg opretter også et James Bond-stykke, og [jeg] går i old school—Sean Connery er fyren.

Hvorfor tilføje så mange lag til hvert stykke?
Lagene fortæller historien. Når jeg har valgt en person eller et tema, undersøger jeg. Billedet i portrættet afspejler, hvor han har optrådt, hans musikstil, hvad han er berygtet for, og hans topalbum og sange. Dronningens portræt vil omfatte billeder, der taler til hendes kraftcenter karriere, præsidenterne hun mødte, og de epoker, hun levede igennem. Med Bond handler det om kvinder og biler. Jeg bruger mine papirer til at glæde seeren ved at fortælle historien gennem farve, tekstur og mønster. De tre ingredienser kommer sammen på spændende måder.

Hvad er dine planer for, når du vender tilbage?
Mit ophold slutter i April, og jeg leder allerede efter studieplads i det nordøstlige Minneapolis. En anden ting cementeret i mit sind under opholdet er, at når folk ser på mit arbejde—mens de lever i en verden, der er så tumult som vores er—vil jeg give en følelse af trøst og skønhed, en historie og noget lidt magisk. Jeg håber at præsentere en ny serie i år, der gør netop det.

“HELT RADIKAL: DESIGN AF 1980 ‘ERNE” INSPIRERER SEERNE TIL AT UDFORSKE EN NUANCERET VERSION AF ÆRAEN

Efter de modkulturelle bevægelser i 1960 ‘erne og begyndelsen af 1970’ erne sammen med Vandskandalen, Vietnamkrigen, olieembargoer og økonomiske kriser gav 1980 ‘ erne anledning til en ny konservatisme præget af præsident Ronald Reagans politik. Hvad kan du huske? Yuppies, materialisme, forbrugerisme? Store skulderpuder og stort hår? “The Breakfast Club” og fremkomsten af blockbuster film? Duran, Duran, Prinsesse Diana og kulturklub? MTV, punk rock eller hip hop?

Nu viser gennem maj 27 på Goldstein Museum of Design (GMD) er “Totally Radical: Designing the 1980s”, en udstilling, der trækker på GMD ‘ s permanente samling for at undersøge “design gennem postmodernismens brudte linse.”Ifølge museet,” uanset om din erindring om de tidligere sider mere med luksuriøse stilarter eller dystopiske futures, var 1980 ‘ erne en stærkt formidlet æra af ekstremer. Ironisk nok skubber denne udstilling mod ideen om, at 1980 ‘ erne er et meget definerbart årti.”

Gennem en række genstande, fra SONY-Gangmanden til træningsdragter, Hmong-broderi til Philippe Starcks citruspresser, en Thomas Philabaum-glasvase til en Jan Myers-nybury-dyne, “der er forskellige andre referencerammer og designbevægelse i 1980 ‘erne, hvilket gør’ udseendet ‘ af æraen mere idiosynkratisk, end man oprindeligt tror.”

Nu hvor visse stilarter fra 1980 ‘ erne genopstår, herunder syrevaskede jeans og hvide tennies, er “Totally Radical: Designing the 1980s” klar til at inspirere besøgende til at genoverveje deres forståelse af æraen og udforske en mere nuanceret version.

DEN KLASSISKE RALPH LAUREN

Da Annie farvande var klar til at opdatere det indre af sit byhus, hentede hun inspiration ikke fra Instagram eller Pinterest, men fra sit eget liv og minder. Og fordi farvande er eneejer og beboer af hendes tre-etagers enhed nær Lake of the Isles, hun havde den sublime oplevelse af kun at behøve at behage sig selv.

“Det vidunderlige ved at designe for en er, at du er i stand til at gå dybere ind i at forstå, hvem den person er, og hvad de har brug for fra rummet,” siger Prospect Refuge Studio ‘ S Victoria sass, designeren, der arbejdede på projektet. For farvande betød det lag af bekvemmeligheder-værelser podet med værdsatte genstande og hyggelige møbler, der afspejler forskellige faser i hendes liv og får hende til at føle sig omgivet af kære og glade minder.

Rækkehuset havde et godt layout, men nogle af finishene var dateret, og hovedniveauet var mørkt. “Alt var fint, men jeg har boet her i 13 år og bruger næsten aldrig stuen—det var bare ikke meget indbydende,” husker farvande. En nonprofit-direktør, der arbejder lange timer, hun betragtede opgraderingen som både en god investering og en belønning—en afspejling af, hvor hun er i sit liv.

Da Sass gjorde sin første gennemgang, hun bemærkede, at farvande, en college engelsk major, havde en masse bøger og et stort antal mindesmærker og antikviteter. “Vores sind gik til sæt fra Nora Ephron-film som’You’ ve Got Mail ‘ —kvindecentreret, eklektisk og lidt lurvet chic,” siger Sass og tilføjer, at holdet også kanaliserede klassiske Ralph Lauren og Laura Ashley med blomster, smøragtige farver og bløde former.

Byggeriet var begrænset til at genopbygge en dateret Trappe og ombygge hjemmets to pejse med mere elegante materialer—grå marmor i stuen og træpaneler i det primære soveværelse. Farvande elskede, hvordan de viste sig, og besluttede at få nye gasforinger installeret, så nu er de også let at bruge.

En stol og skammel, der tilhørte farvands bedstemor, har nu stolthed i det ene hjørne af stuen. Hun havde opbevaret stykkerne i årevis og håbede, at dette kunne være muligheden for at bringe dem ind i hendes hjem. Sass havde den beskedent skalerede stol restuffed og polstret i en grøn, blomstret stof, men forlod scuffs og slid mærker på arme og ben—taktile spor af sin historie. Gemt bag stolen er en ny brugerdefineret reol fra Rovan håndlavet med glasdøre og messingdetaljer. Det indeholder mange af vandets bøger og yndlingsgenstande, herunder en lille rød lædermus—en påmindelse om hendes barndomskærlighed. En Fraktur folkekunst print afleveret fra sin bedstefar hænger over pejsen.

Matchende grønne gardiner maskerer størrelsen og formforskellen på en glasdør og et vindue, der deler en væg i det største opholdsstue—et smart trick, der får begge til at se større ud. Et vintage uldtæppe med stænk af lyserød, blå, og grøn sidder oven på en større, budgetvenlig sisal-version, og kombinationen giver området dybde og varme.

Farvands sande lykkelige sted er hendes soveværelse, og her, siger hun, Sass ramte det ud af parken—startende med det charmerende tapet. Designet med vandrende vinstokke, blomster, guldsmede, og fugle sat mod en elfenbenbaggrund, det indvarsler et bestemt feminint rum.

En uimodståelig konge seng stablet med fluffy sengetøj og puder er farvande foretrukne sted at læse, se en film, eller har morgenkaffe. “Det er en total tilbagetog,” siger hun. Sengen optager det meste af den ene væg, men Sass fandt plads til to luftige sideborde og et par kompakte vægsconces for at øge funktionen af det hyggelige fristed.

Overfor sengen er en anden nyrenoveret pejs og en behagelig stol til afslapning, læsning eller arbejde—en genskabelse af vignetten nedenunder. Sass genbrugte farvande egen kirsebær kommode, men var omhyggelig med at indarbejde andre trætoner (“for meget kirsebær ville være for meget 1990’ erne,” siger hun). En nubby hvid uld tæppe var en splurge-værdig prikken over i ‘ et til det luksuriøse værelse.

Projektet blev afsluttet under pandemien, og nu hvor farvands job er permanent fjernt, føler hun sig taknemmelig for, at hun gjorde det. “Det er så dejligt at have et rum, jeg kan nyde nu, hvor jeg ikke regelmæssigt går på et kontor,” siger hun. Sass tilføjer, ” dette projekt bragte mig glæde. Det er et sted for Annie, fuld af specielle ting, hun elsker.”

FEM MINNESOTA KERAMIKERE DU BEHØVER AT VIDE

Har du nogensinde spekuleret på ansigterne bag dit yndlings krus eller sæt plader? Her, vi kigger på fem keramikere, der dypper ind og ud af ovnen for at gøre smukke, funktionelle stykker i Minnesota.

EN MANO
Navnet siger det hele: Louisa Podlich er dedikeret til at lave hver af sine stykker for hånd. En MANO samling af små, dekorative og funktionelle stykker varierer fra servietter og smykker indehavere til skeen hviler. Stykkerne kan være små, men de pakker et slag med farve og design. Lyse neonfarver, konfetti-lignende glasurarbejde, stænk af guld og regnbuer er blot nogle få eksempler på, hvad en mano har i vente. Podlichs imponerende stykker kan ses og købes fra hendes hjemmeside og Instagram-konto.

Adam Gruetsmacher
Når det kommer til keramik, Adam Gruetsmacher gør sit hjemmearbejde. Med en billedkunstuddannelse fra universitetet blev han sat på rette spor for at forfølge keramik. Denne St. Paul-baserede kunstner påtager sig en industriel, men geometrisk stil med jernrig stentøj for at fremstille fantastiske skåle, krus, dåser, og mere. Gruetsmacher anvender håndskårne geometriske designs på meget af sit arbejde for at tilføje et mere legende element. Jeff Gruetsmachers keramik kan købes i hans Etsy-butik og udstillinger i Tvillingebyerne. Se mere af Jeff ‘ s arbejde på hans Instagram-side og hjemmeside her.

Fringe & Fettle Keramik
Denne en-kvinde vis er et eksempel på, hvordan gør det, du elsker virkelig betaler sig. Joanna craves dedikation til subtilitet og form ses overalt i hendes porcelænstykker, inklusive kolander, mørtel og pestles, sovsbåde, og mere. Krags farvepalet består af pastellgrønne og lyserøde, lyse hvide og trækulgrå, så porcelænet kan være den sande stjerne i forestillingen. Det kan købes i hendes Etsy-butik og markedspladser inden for Tvillingebyerne. Hold dig opdateret med Fringe & Fettle på Instagram og dets hjemmeside.

Jeff Burger Pottery
Ingen gør det helt ligesom Jeff Burger, hvis talent og dygtighed gør hans træfyrede keramik stykker skiller sig ud. Arbejder ud af Farley, Burger begyndte sin keramikkarriere for sig selv-med det formål at lave stykker, som han personligt ville bruge. Burger ‘ s signatur stentøj består af lyse og livlige krus, blandeskåle og beholdere. Burger stopper dog ikke med kun Service—han bruger også metal, træ og ler til at lave hjemmeartikler som ukuleles, komfurer og meget mere. Burger ‘ s arbejde kan endda findes på forskellige kunstudstillinger i hele staten. Se, hvad Burger er op til på hans Instagram, eller se, hvornår hans næste viser vil være på hans hjemmeside på Jeff Burger Pottery.

Smørrebrød Keramik
Da kunstneren Francis Pineda-Fischers passion for keramik blomstrede i 2018. Denne Minneapolis-baserede kunstner kombinerer nu sin minimalistiske æstetik med hverdagsgenstande, som det ses i hans krus, plantageejere, og plader. Hvert stykke er lavet med omhyggelig opmærksomhed og fokus, sammen med interne glasurer og lokalt produceret stentøj ler. Følg med på Instagram her, og se mere af arbejdet på hans hjemmeside på sandwichceramic.com.

ALEC SOTH BRINGER” ET PUND AF BILLEDER ” HJEM

Minneapolis fotograf Alec Soths arbejde er internationalt anerkendt og i permanente samlinger på Museum of Modern Art og bl.a. Nu, hans arbejde er på udstilling gennem marts 26 i en ny udstilling af 16 billeder i stort format, med titlen” Et pund af billeder, ” på Hammons galleri i Minneapolis.

Skudt mellem 2018 og 2021 (her er en kort video om projektet), er Soths seneste projekt opkaldt efter en Los Angeles-leverandør, han mødte, der solgte fotografier “af pundet.”Som sædvanligt løfter Soth kvotidianen til det ekstraordinære, uanset om han har fanget en gartner i en bygrund, en buste af Lincoln, der er bæltet ind i en bil, solbadere eller en møll på en orange skive.

Fotografen indsamlede disse billeder, mens han var på en biltur, bygger på tidligere projekter som “Sleeping by the Mississippi.”Hammons Galleri beskriver det nye værk som” afspejler det fotografiske ønske om at fastlægge og krystallisere oplevelser, især da de er repræsenteret og husket som trykte billeder.”

Soth har også haft soloudstillinger på Deichtorhallen Internationale Kunst und Fotografie, Hamborg; Det Nationale Mediemuseum, Bradford, UK; Det Finske Museum, Helsinki; Detroit Institute of Arts, Michigan; El museo de Bogot, Colombia; Fotomuseum vintertur, Sverige; Jeu De Paume, Paris; og rollator Art Center, Minneapolis. Sammenfaldende med udstillingen offentliggør MACK Books en ny monografi med titlen “Et pund af billeder” i 2022.

AT SE GRØNT: FIRE KREATIVE MÅDER AT INDARBEJDE FARVEN DERHJEMME

Grøn, fra blød salvie og lys mynte til rig skov og dyb stedsegrøn, er en go-to nuance til at pakke en sofistikeret, men livlig punch af farve ind i vores rum. Disse fire projekter viste det visuelle volumen med både kreative og praktiske måder at blive grøn på.

Accent Vægge
I nærheden af indgangen, i et pulverbad eller i loftet giver en mørkegrøn accentvæg som denne et fremragende førsteindtryk. Vægbeklædningen, som er et jægergrønt udvalg med en firbenhudstruktur, tilføjer personlighed og panache til Chanhassen-familiens hjem. lenoxhousedesign.com

Mønstret Polsk
Delikate tapeter og belægninger tilføjer blid flair og sofistikeret stil til både store og små rum. Her bruger Randolph Interior Design et lysegrønt, naturinspireret udvalg (se nøje for at se påfugle, fugle, blomster og træer) for at trække sindsro og blødhed ind i en Edina soveværelse suite. randolphinteriordesign.com

Stilfulde Udsagn
Møbler, fra kaste puder og accentstole til kontor credensas og indgangsbuffeter (som i foyeren til Martha O ‘ Hara Interiors og John Kraemer & Sons traditional lake home, der findes øverst i artiklen), er den perfekte måde at kaste i pops af farve uden permanent engagement. oharainteriors.com, jkandsons.com

Fængslende Køkkener
Inkorporering af en rig, smaragdgrøn skygge i dit køkkens kabinet, gulvfliser eller backsplash er en idiotsikker måde at skabe et klassisk rum, der overskrider både tid og trend. Kvalitetsskåret Design / ombygning valgte ikke kun den perfekte kabinetfarve, men også den perfekte geometrisk formede flise og højglans finish til denne køkkenindretning i ranch-stil fra 1957. Læs en komplet funktion på projektet her. qualitycut.net

LUCY PENFIELD FRA LUCY INTERIOR DESIGN GLÆDER SINE KLIENTER MED LIVLIGE HUMØRBRÆDDER: NU, HUN FORTÆLLER DIG HVORDAN

Mood boards er ikke nye, men de måder, hvorpå designere bruger dem, fortsætter med at udvikle sig. Lucy Penfield, geni-og designprincippet bag Lucy Interior Design i Minneapolis, har for nylig Rocket sin stil af Lucy blog med spændende stemningsbrædder, der fejrer farve og tekstiler, plus tip til planlægning af den perfekte fest.

Så vi bad hende om at lede os gennem at skabe et eget humørbræt, det perfekte udgangspunkt, når man tænker på at gøre om et værelse i dit hjem. Uanset om du bruger et programværktøj (som Photoshop, Canva eller Milanote) eller vælger at skabe noget personligt, bruger design af et humørbræt “inspiration som springbræt”, siger Penfield.

Som et eksempel, Hun foreslår at gøre om et værelse med en ” seaside eller beachy vibe.”Før nogen pinning, online eller hands-on, siger Penfield,” start med noget, der virkelig resonerer med dig, og du kan ikke leve uden, ” såsom et kunstværk, familie skat eller elskede møbel, der kan blive omdrejningspunktet for inspiration i rummet.

Dernæst “Identificer den farve, du ikke kan leve uden”, som i dette tilfælde kan være blå blå. Vælg nu en komplementær farve, som koral. “Mens jeg begynder at samle ideer til humørbrættet, går jeg til malingsbutikken og får farveprøver af disse farver som pladsholdere,” siger hun. Vælg derefter en fundamentfarve, “som en klitfarve, der muligvis vises som et forvitret egetræsgulv.”Silhuetter og former i form af sofaer, sideborde eller stole kommer næste. Væggene? Tænk ” en varm hvid, der minder dig om havet.”

På dette tidspunkt, siger Penfield, samler du stadig billeder. Hvis du bruger Pinterest, Google eller en anden søgemaskine, skal du kopiere og indsætte linket i et orddokument til fremtidig reference. Tag også et skærmbillede af billedet, og læg det i en mappe. Du er på vej.

Når du har samlet dine billeder og kilder, “er du klar til at kuratere og redigere,” siger Penfield. Start med gulvet, derefter tæppet, derefter “Opbyg repertoiret af silhuetter og former med sofaen, borde, stole og belysning. Start lagdeling, ” rådgiver hun. “Derefter, drys i smag, piskning og krydderi, pop og hoppe, i form af kunst, tilbehør, og vægbeklædning.”

Til dette hypotetiske baderum skal du inkludere nogle åbne stole til gennemsigtighed; teksturer som græsklud i form af en vægbeklædning eller raffia-lysarmatur; og højtydende polstring på sofaen med en stribe eller tryk. “Se nu en bog om Capri [en ø i Italiens Napoli-Bugt], og studer, hvordan du popper rummet med farve,” fortsætter hun.

Indarbejd en familieskat, fundne genstande, kunstværker, og andre d-priscor fra din lokale vintagebutik, lokalt kunstgalleri, eller steder som Minted eller Society 6″, der vil feje dig væk.”Her er hvor du” tilføjer lag af personlighed, ” siger Penfield. Integrer det hele i humørbrættet, indtil “øjet er tantaliseret.”

Snart får du inspiration til et nyt look, der er lige så lokkende og spændende som et af Penfields tavler. “Vi sulter alle efter det ubekymrede, lyset, det glade, det muntre lige nu,” siger hun. “De bestyrelser, vi opretter til bloggen, bringer folk glæde. Du kan oprette dit eget humørbræt med en designer eller gøre det selv. Bare begynd at drømme, og vend derefter din vision til virkelighed.”

Sandheden om Tik Tok ernæring

Hør, vi elsker TikTok lige så meget som nogen. Hvor ellers kan du finde søde hvalpe, smart mode hacks og forbløffe book anbefalinger (at TBR liste har aldrig set bedre ud) alle på ét sted? Men meget som en masse af de oplysninger, du finder på internettet, ikke alt appen skal tages til pålydende værdi—især ernæringsvideoer.

I løbet af det sidste år er wellellness-samfundet på TikTok eksploderet. Fra sundhed købmand guider til protein pulver rådgivning, der er ingen mangel på indhold under ernæring hashtag (som har samlet op over 3 milliarder visninger).

Ingen tvivl om dette væld af virtuelle info har sine fordele. For det første er det nemmere end nogensinde at finde inspiration og motivation til at spise bedre og flytte mere (og et stort ja til det!). TikTok giver også læger og andre sundhedspersonale en måde at tale direkte til teenagere, der ellers måske ikke kan få adgang til en bred vifte af eksperter.

Men letheden ved at oprette indhold på appen tillader også ukvalificerede personer at fremsætte falske (og undertiden farlige) påstande om ernæring. Sag i punkt: når en influencer uden medicinsk baggrund (du ved, hvem du er) antyder, at indtagelse af kun grøn juice i en uge er nøglen til optimal velvære. (Spoiler alert: det er det ikke.)

Vildledende råd som det kan føre til usunde forhold til mad. “Mange populære konti på sociale medier fokuserer på restriktive diæter og undervurderer groft mængden af mad, teenagere har brug for,” forklarer Dr. Lauren Muhlheim, ejer af Spiseforstyrrelseterapi LA. “Denne skildring kan udløse en spiseforstyrrelse.”

Alicia T., 13, siger “hvad jeg spiser på en dag” Videoer på TikTok får hende ofte til at føle sig selvbevidst og skyldig i mængden af mad, hun spiser. “Jeg ved, at det er farligt at skære kalorier, men når jeg ser andre piger gøre det, får det mig til at undre mig over, om jeg også skulle prøve det,” deler hun. Og Alicia er bestemt ikke alene. Der er millioner af piger som hende, der bliver offer for den farlige sammenligningsfælde på sociale medier. Vanen kan skabe vane på din tankegang-og din fysiske sundhed.

Selvfølgelig er det ikke at sige, at hver enkelt fødevarecentrisk TikTok er skadelig, men du skal være smart om, hvad du godt spiser.

Så hvordan adskiller du fakta fra fiktion på dit feed? Vi har et par løsninger for at sikre, at du kun får det bedste råd.

Check (og dobbelt kontrol) legitimationsoplysninger

Den første ting du skal gøre, når du lander på en ernæringsvideo? Spørgsmål brugerens kvalifikationer. “Gør altid din forskning og find ud af, hvem informationen kommer fra,” rådgiver Klinisk diætist Steph Grasso, der poster på TikTok som @stephgrassodietitian. “Bare fordi en video har mange visninger, betyder det ikke, at det er fra en licenseret professionel.”

For at sikre dig, at du får nøjagtige råd, skal du kigge efter breve som MD (læge), RD (registreret diætist) eller LPN (Licenseret Praktisk sygeplejerske) ved siden af deres brugernavn. Ingen legitimationsoplysninger? Stryg videre ved.

Pas på virale videoer

Du søger efter en nem morgenmad for at bekæmpe tidlig a. m. træthed og snuble over en såkaldt” deto.smoothie ” med 1,2 millioner likes. Fantastisk, ikke?

Forkert. “En masse virale TikToks lover hurtige resultater eller magiske løsninger,” siger Grasso. “Disse typer videoer har en tendens til at få masser af engagement, for hvem elsker ikke en hurtig løsning?”

Problemet er, at oplysningerne i dem ikke altid er legitime. Nogle indholdsskabere sender falske råd, fordi de desværre ved, at det vil få dem flere visninger og likes. Og så indlysende som det lyder, er det vigtigt at overveje, at den TikToker, du ser, måske ikke har dine bedste interesser i hjertet. Plus, de har ingen måde at vide, hvad der er bedst for din unikke motion og ernæring behov.

Dette betyder ikke, at *alle* populære ernæring TikToks er dårlige (vi elsker en veggie-frem variation af bagt feta, pasta). Bare sørg for at evaluere virale vids med et kritisk øje. Og hvis du tænker på at gøre et skift i hvad du spiser? Tal med folk, du kender og stoler på IRL først (som dine forældre eller læge). For hvis det lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis.

Engagere sig i kropspositive konti

Uden tvivl, har de TikTok algoritme bare bliver du til tider (som, hvordan det ved, at du kan se skab organisation vids temmelig meget i det uendelige), men er langt off-base på andre (hvordan gjorde smag et indlæg om hummus toast tænder hele dit feed i en salat, grønkål kogebog?). Og hvis du har beskæftiget med nogen ernæring indhold sidst, det er v. muligt, at din hjemmeside er flyttet til fordel for sundhed hacks og fitness influencers.

“TikTok-algoritmen forstærker den falske ID.om, at tyndere kroppe er bedre, især for folk, der er interesseret i wellellness-indhold,” bemærker Dr. Muhlheim. “Men der er ingen bedste kropstype. Kroppe findes i alle former og størrelser-og forskellige kroppe har forskellige ernæringsmæssige behov.”

En nem måde at løse din FYP? Begynd at lide og kommentere kropspositivt indhold. “At engagere sig med selvkærlighedsvideoer ændrede min FYP-og mit perspektiv,” deler Caitlyn S., 16. “Jeg begyndte at se alle forskellige kropstyper dukke op på mit feed. Jeg føler mig meget mere inkluderet og værdsat på sociale medier.”

Ved at tilføje nyt indhold til din sædvanlige blanding (inklusive ernæringsrådgivning fra rigtige diætister), vil algoritmen begynde at erkende, at du ikke vibe med giftige eller falske fødevarekrav. Dit feed (og dit sind) vil takke dig.

Alt hvad du behøver at vide om blåt lys—og hvordan du kan beskytte dig mod dets skadelige virkninger

Har du nogensinde bemærket, at dine øjne gør ondt efter en lang Netfli?binge sesh eller en dag med online klasser? Hvis ja, blåt lys, et skadeligt kunstigt lys, der udsendes fra electornic-enheder, * kan * være synderen. Interesseret i at lære mere? Board certificeret hudlæge Dr. Lindsey Lindseyubritsky gav os alle deets om videnskaben bag blåt lys, og hvordan vi bedst kan beskytte os selv mod dets skadelige virkninger.

Videnskaben bag blåt lys: “blåt lys er en type synligt lys, som vi støder på hver dag . Det er lys, der kommer fra solen, men også fra vores elektroniske enheder. Kunstigt blåt lys kan findes i vores computere, bærbare computere, mobiltelefoner og iPads. Blåt lys forårsager skade og stress på vores hudceller. Kontinuerlig eksponering for blåt lys kan føre til tidlige tegn på aldring, rynker, mørke pletter og misfarvning.”

Produkter, der forsvarer mod blåt lys: “det er vigtigt at indarbejde produkter i vores hudplejerutine, der specifikt forsvarer mod blåt lys. Til UV-stråler med blåt lys anbefaler jeg solcreme (se efter en med jerno .ider som ingrediens). Jeg anbefaler også at inkorporere andre hudplejeprodukter som den nye florence by mills Blue Light-kollektion for at beskytte min hud mod blåt lys, der kommer fra mine elektroniske enheder. Jeg elsker, hvordan der er flere beskyttende muligheder! Denne nye hudplejelinje bruger planktonekstrakt, en vegansk alger, til at forsvare sig mod de synlige skadelige virkninger af kunstigt blåt lys, der kommer fra vores elektroniske enheder. Min favorit ting ved kollektionen er, at den ikke kun beskytter mod kunstigt blåt lys, men hvert produkt har også sine egne ingredienser, der gavner vores hud, hvilket fører til en mere hydreret og sundere hudbarriere. Mine yndlingsprodukter fra samlingen er spotlight toner-serien, episode 4 blød det ind, zeroero chill makeup setting spray, og op i skyerne facial moisturi .er.”

Yderligere forebyggende foranstaltninger, du kan tage: “Jeg anbefaler at begrænse skærmtiden, når det er muligt, og Do .nloade en blå lysfilter-app. Og prøv dit bedste for ikke at bruge dine enheder før sengetid.”