EN BJERGSKRÅNING ST. PAUL HAVEN VRIMLER MED HISTORIE

Når Lynn Dobson og Tony Thoe købt deres midten af århundredet moderne hjem i St. Paul i 2011, blev de den tredje ejere af den enestående ejendom, som blev præsenteret i Better Homes and Gardens i 1953, kun et år efter, at huset var bygget. Beliggende på en stejl bjergskråning på et stærkt skovklædt parti, hjemmet blev bygget på land, der engang havde været en del af Oliver Crosbys grand Stonebridge-ejendom.

En opfinder og stifter af succesfuld produktionsvirksomhed, Amerikansk Hejse og Derrick, Crosby har købt 48 tønder land i St. Paul ‘ s Macalester-Groveland kvarter i 1907 og byggede en ejendom, der omfattede en 20.000 kvadratmeter store palæ, to kunstige søer, vandfald, en by-blok lang mall, der udvides til floden bluffs, et arboret, et drivhus, flere haver, og mere. Crosby døde kun seks år efter, at hans familie flyttede ind i palæet, og når hans kone og anden storfamilie gik forbi, ejendommen faldt i forfald og blev langsomt delt og solgt.

Dobson og Thoe ‘ s street var en af de sidste dele af ejendommen, der blev ombygget, fordi bjergsiden blev betragtet som for vanskelig at bygge videre på, men moderne arkitektur viste sig at være en perfekt løsning til det hårde sted. Efter otte års hårdt arbejde har ejerne formået at temme, terrasse og have deres usædvanlige masse til noget virkelig spektakulært.

Deres første opgave var at rydde ukrudt, børste og 18 ukrudt fra for-og baggården. I processen opdagede de det centrale træk ved deres baghave: et cascading vandfald og strømbed. For længe siden, vand blev pumpet fra Mississippi-floden ind i den nedadgående strømmende strøm, som Dobson og Thoe nu opretholder som et recirkulationssystem fodret med en pool i bunden af bakken.

Terrasser kom næste, som gjorde genopbygge smuldrende tilbage gårdhave og omgivende stenmur. Men det var at finde ud af, hvad de skal plante, der havde været et igangværende projekt. Begge ejere elsker at have, så de var lidt skuffede i starten med at finde partiets modne træer efterlod dem lidt sol til dyrkning af farverige blomster. Men over tid har de lært, hvordan man med succes kombinerer stauder på iøjnefaldende måder ved at fokusere på planters former, teksturer og løv. “Vi leder konstant efter forskellige planter, der kan lide skyggen og vores sandjord,” siger Dobson og forklarer, hvordan de aldrig rigtig havde tænkt hostas meget før for nylig. “Nu er vi begejstrede for dem og har samlet en ganske samling, som vi er virkelig stolte af.”

For at tilføje farve og en smule lune, Dobson og Thoe indsamle skulpturer af geder, pelikaner og andre skabninger, der kan ses i hele gården, men blandt de mest slående er de mange fisk, statuer, der går strømmen, før vandfaldet. Granitplader tjener som trin over vandet, hvilket gør det muligt at gå gennem haverne på den stejle bjergskråning i en kontinuerlig løkke. “Folk bliver altid spændte, når de ser den bjergskråning,” siger Dobson. “Det har været en velsignelse på mange måder, men det har også været en reel udfordring—måske den største udfordring, jeg nogensinde har behandlet.”Alligevel er det en udfordring, de to er steget til og overvundet på en dygtig, kunstnerisk måde.

Planter til skygge og sandjord
Skyggehaver kan være fredelige og interessante på måder solrige, farverige haver kan ofte ikke. Nøglen er at finde de rigtige planter. Hvis du har skygge og sandet jord, forsøger at plante sorter af disse prøvede-og-sand stauder: ajuga, bellwort, Jul bregne, columbine, daylilies, døde brændenælde, foxglove, goatsbeard, hostas, lady bregne, pachysandra, periwinkle, Sibirisk squill, vintergækker, Salomons segl, wild ginger, og røllike.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.