CIRCA GALLERY BYDER VELKOMMEN TIL LYSENDE SKULPTURER AF KARINA AMAYA

Circa Gallery, der har udstillet udsøgt arbejde af nye og etablerede samtidskunstnere i mere end 30 flere år, gik for nylig udelukkende online—med udvalgte værker, der kun er tilgængelige til personlig visning efter aftale. Galleriets aktuelle udstilling, “light under the stones,” på udsigt til november 2, giver den ekstraordinære følelse af ro, vi alle har brug for lige nu.

Det skulpturelle arbejde af Karian Amaya (Guadalajara, me .ico) er meget konceptuelt og har en begrænset farvepalet af hvid marmor og lysende kobber. Formålet med at legemliggøre Amayas bekymringer om de økologiske virkninger af mineralsk minedrift på miljøet, hæver arbejdet ikke desto mindre disse materialer til en poetisk stilhed.

Hendes runde kobberformer sat i ru marmorbaser (hun bruger fundet eller kasseret marmor) fremkalder den indstillede sol og stigende måne. Træindrammede kobberplader, indgraveret med et enkelt ord, fremhæver poesien i hendes arbejde.

Hendes primære indflydelse, Amaya har sagt, “er landskabet, især ørkenlandskabet. Jeg er også interesseret i de ændringer, der sker i landskabet på grund af udvinding af mineraler samt forholdet mellem kvinder og naturen. I mine nuværende stykker udforsker jeg materialer som kobber og marmor; jeg er interesseret i deres materialitet og de poetik, de indeholder fra deres dannelse på jorden og deres transformation til industrialisering.”

Fordi kobber naturligt oxiderer, Amaya ‘ s stykker alder i forhold til deres samlere, der udvikler sig over tid i samspil med deres hjem-indstillinger og ejere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.