Alt hvad du behøver at vide om menstruationskopper

Lad os se det i øjnene: menstruationskopper kan være lige op forvirrende. Før jeg købte min første, havde jeg så mange brændende spørgsmål og bekymringer. Hvordan rengør jeg det? Hvor kan jeg købe den bedste? Er de hygiejniske? Som en nuværende menstruationskop guru er jeg her for at give dig alle deets. Sidebesked: hvis du har en Late. – eller silikoneallergi, er menstruationskoppen muligvis ikke den rigtige for dig.

1. Hvad er en menstruationskop?

Menstruationskopper er små silikone kopper indsat i vagina for at indsamle periodeblod. De er normalt bløde og fleksible med en stamme til fjernelse. Menstruationskopper er et miljøvenligt alternativ til engangsprodukter som puder og tamponer—du kan genbruge din kop i op til ti år. Her er en tutorial om, hvordan du indsætter og fjerner koppen.

2. Er de hygiejniske?

Menstruationskopper er hygiejniske. Periode. Selvom det er fristende at kalde kopperne brutto, er de meget beskyttende mod lækager og er lavet med medicinske materialer. Derudover forsegler menstruationskopper i duften af blod, så du er ikke efterladt lugtende tvivlsom.

3. Hvordan rengør du dem?

Før du indsætter din menstruationskop for første gang, kog den i fem til ti minutter for at dræbe alle bakterier. Sørg for at gøre det samme efter din cyklus er overstået. Køb en blid, antibakteriel sæbe eller en rengøringsmiddel designet til menstruationskopper. I mellem anvendelser skal du rengøre koppen med vand, en rengøringsmiddel og en vaskeklud før genindsættelse. Her er en video af Pi .ie Cup for at hjælpe. Efter din cyklus kan du også lade koppen stå i sollyset i et par timer for at dræbe enhver lugt. Sørg for at vaske hænderne før og efter hver brug for at undgå infektion.

4. Er de sikrere end tamponer?

Ja. Du har måske hørt om toksisk Shock syndrom, en alvorlig (og sjælden) tilstand forårsaget af en overvækst af bakterier, der frigiver toksiner i kroppen. Det påvirker menstruerende mennesker, der bruger interne periodeprodukter, som ultraabsorberende tamponer, da de giver et ideelt miljø for bakterier at vokse. Fordi menstruationskopper ikke absorberer blod, er der en meget lav chance for at udvikle toksisk Shock-syndrom. Lad dog kun koppen være i 12 timer eller mindre for at være sikker.

5. Er de bæredygtige?

Menstruationskopper er et af de mest bæredygtige periodeprodukter på markedet. Ifølge CNN producerer en kop 0, 4% af plastaffaldet forårsaget af puder og 6% af plastaffaldet forårsaget af tamponer. Det er også godt til din tegnebog. At bruge $10 – $40 på en periode enhed, der kan vare dig op til et årti, er en fremragende investering—det kan spare dig for hundredvis af dollars i løbet af din levetid.

6. Er der flere størrelser?

De fleste menstrual cup mærker sælger en række størrelser, lige fra petite til ekstra store. De tilbyder normalt mindre, blødere kopper designet til teenagere og større, der er designet til mennesker, der har født. Her er en guide fra Lunette og en quui.fra Saalt for at finde din ideelle størrelse. Hurtigt tip: DivaCup er bedst til større størrelser!

7. Er der ulemper?

Desværre er menstruationskopper ikke perfekte. De kan lække, hvis du køber den forkerte størrelse. Hvis dit Flo.er tungt, skal du muligvis bruge pantiliner eller investere i (en lækagefri kombination). Der er også en læringskurve til indsættelse og fjernelse af koppen, som kan blive rodet og frustrerende i starten. Men ligesom de fleste ting, praksis gør mester!

8. Hvad er fordelene?

Vidste du, at menstruationskopper holder mere blod end puder og tamponer? De er også budgetvenlige, miljøvenlige, sikrere og renere end de fleste engangsprodukter. Lige siden jeg begyndte at bruge en menstruationskop, ændrede min perioderutine drastisk fra at bruge tonsvis af penge på puder til at have noget, jeg kunne stole på (for billigt). Du føler dig måske ikke klar til en menstruationskop, og det er OK. Nu ved du, at de altid er en mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.