ALEC SOTH BRINGER” ET PUND AF BILLEDER ” HJEM

Minneapolis fotograf Alec Soths arbejde er internationalt anerkendt og i permanente samlinger på Museum of Modern Art og bl.a. Nu, hans arbejde er på udstilling gennem marts 26 i en ny udstilling af 16 billeder i stort format, med titlen” Et pund af billeder, ” på Hammons galleri i Minneapolis.

Skudt mellem 2018 og 2021 (her er en kort video om projektet), er Soths seneste projekt opkaldt efter en Los Angeles-leverandør, han mødte, der solgte fotografier “af pundet.”Som sædvanligt løfter Soth kvotidianen til det ekstraordinære, uanset om han har fanget en gartner i en bygrund, en buste af Lincoln, der er bæltet ind i en bil, solbadere eller en møll på en orange skive.

Fotografen indsamlede disse billeder, mens han var på en biltur, bygger på tidligere projekter som “Sleeping by the Mississippi.”Hammons Galleri beskriver det nye værk som” afspejler det fotografiske ønske om at fastlægge og krystallisere oplevelser, især da de er repræsenteret og husket som trykte billeder.”

Soth har også haft soloudstillinger på Deichtorhallen Internationale Kunst und Fotografie, Hamborg; Det Nationale Mediemuseum, Bradford, UK; Det Finske Museum, Helsinki; Detroit Institute of Arts, Michigan; El museo de Bogot, Colombia; Fotomuseum vintertur, Sverige; Jeu De Paume, Paris; og rollator Art Center, Minneapolis. Sammenfaldende med udstillingen offentliggør MACK Books en ny monografi med titlen “Et pund af billeder” i 2022.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.